Nautojen terveydenhuoltoa valvontaeläinlääkäreille

Suomen valvontaeläinlääkäriliitto ry tarjoaa jäsenilleen ja muille valvontaeläinlääkäreille koulutusta nautojen terveydenhuollosta eläinsuojeluviranomaisen näkökulmasta perjantaina 27.11.2020 klo 12–15.

Kouluttajana on tuotantoeläinten terveyden- ja sairaanhoidon erikoiseläinlääkäri Marita Saarikivi. Marita on toiminut Leppävirran kunnaneläinlääkärinä vuodesta 2009 ja vastaa pääasiassa alueen nautatilojen terveydenhuoltosuunnitelmista. Hän tarjoaa terveydenhuoltopalveluja myös oman yrityksensä Fixvet Oy:n kautta.

Marita on erikoistumisessaan keskittynyt terveydenhuoltoon ja järjestänyt koulutuksia erilaisista nautojen terveydenhuoltoon koskevista aiheista jo vuosia. Marita osallistuu omalla alueellaan aktiivisesti myös nautoja koskevien eläinsuojeluasioiden hoitamiseen, etenkin nautojen kuntoluokituksen osalta.

Koulutus tarjotaan videoyhteyden välityksellä ja pyritään lisäksi tallentamaan. Koulutuksen kesto on n. 3 tuntia ja sisältö alustavasti muun muassa tuotannon tunnusluvut (päiväkasvu, maitomäärä), eri ikäisten nautojen ruokinta ja juotto sekä nautojen kuntoluokittaminen. 

Koulutus on SVELL ry:n jäsenille maksuton. Muille kuin yhdistyksen jäsenille osallistumismaksu on 50 euroa. SVELL ry:n jäsenmaksu on myös 50 euroa ja kaikki jäsenmaksun ennen koulutusta maksaneet voivat osallistua koulutukseen maksutta.

Tilaisuuteen voi ilmoittautua laittamalla sähköpostia osoitteeseen

koulutus at svell.fi

Tilaisuus järjestetään etäyhteyden välityksellä. Linkki striimiin lähetetään ilmoittautuneille koulutuspäivänä.

Yhdistyksen jäsenille tarjotaan mahdollisuus tilakäyntiin Maritan opastuksessa Leppävirralla perjantaina 4.12.2020 klo 10–12. Osallistujamäärä on rajattu viiteen osallistujaan. Tilakäynnistä kiinnostuneita pyydetään mainitsemaan asiasta ilmoittautumisen yhteydessä. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.